type='text/css'/>

Like for news and to ask questions.

Powered By EXEIdeas

MALAYSIA PES MODDING: My works in progress?

Friday, January 8, 2010

My works in progress?

1) Making Malaysia Home & Away kit of 1977 - 1981 (FINISHED)
2) Edit most player faces like (Badrol, Sabre, Etc...)
3) Making kedah FC Jersey(2009) (FINISHED)
4) Making Kedah & Selangor kit 2010/2011 (IN PROGRESS...)

LITTLE PREVIEW :










The first image is the updated face of Sabre Abu. Look almost like the real Sabre which is HERE but i need to work a little bit more on it.

The second one is the updated face of Farizal Marlias which is Malaysia First Keeper. The face look exactly the same as the image HERE. I also updated his hair to look more realistic compared to my older version which using spiky hair and It's not so good enough. As well as Sabre Abu, I'll need a little more hard work to done this better.

The third is Badrol Bakhtiar. I think this is the best for him.

And as you can see, I've finished making Kedah Jersey for season 2009 and now i'll making Kedah for season 2010 and also Selangor kit....

But, beard can't be use on scanned face. Any idea?

Other preview will available as soon as possible....


Leave a comment to suggest one.....

12 comments:

  1. buat liga super pulak (utk pemulaan) rasanya data attribute boleh ambik dari FM2010, amacam..?

    ReplyDelete
  2. opps.. saya tulis kat sini la ye admin berkenaan liga super tu.. kat chatboxh macam berserabut lak...

    setakat yg saya tau ada 2-3 orng yang buat patch pasal malaysia @ liga super ni, apa kata kumpulkan maklumat ni (mintak kerjasama yg lain), kami kat sini pon boleh contribute jugak mungkin dari segi grafik (fan banner atau jersey, logo)..

    info ni lama-kelamaan akan jadi lengkap dan lebih detail.. bagi yg boleh guna photoshop bolehlah terus kasi grafik yg dh siap.. kiranya kerja admin akan lebih mudah la..

    ReplyDelete
  3. itulah yg terbaik.. pes2010 bekerjasama..

    ReplyDelete
  4. setakat ni mmg ni nampak yang cantik..yang penting blh buat untuk patch 1.0..sbb byk yang pakai crack..pas update terus crash...apapun TAHNIAH pd bunkboyz untuk buat sume ni....

    ReplyDelete
  5. @putera buluh betong, ada crack utk file update

    ReplyDelete
  6. IT WORKS THANKS FOR THE PLAYERS FACES

    http://pes2011patches.blogspot.com/

    http://gamepatcher.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. erm....leh tolong x...sye hnye nk kit club2 malaysia je..mcm kit selangor...ad owg leh wt kn tuk sye?

    ReplyDelete
  8. korng aja r aku mcm ne nk download patch utk malaysia leh x..aku dh byk kali try tp xleh...lpas 2 aku trpkse install smule pes 2010 aku...dh la lme kne 2nggu

    ReplyDelete
  9. Thank You Malaysia Pes This Time it Is Working

    http://www.gamepatcher.net/

    ReplyDelete
  10. cepat la sikit buat tu.....lembap btol la

    ReplyDelete
  11. tahniah...aku sokog keje team ni...memang HEBAT!!!

    ReplyDelete