type='text/css'/>

Like for news and to ask questions.

Powered By EXEIdeas

MALAYSIA PES MODDING: PES 2011 Malaysia Team Patch v1.0 by Bunkboyz

Thursday, December 2, 2010

PES 2011 Malaysia Team Patch v1.0 by Bunkboyz


Features :
  • Malaysia team added in Asia continent.
  • Malaysia flag.
  • Malaysian Team new kits for season 2011 - 2012 (HOME, AWAY & GK HOME, GK AWAY)
  • Detailed kits designing.
  • Latest squad based on AFF Suzuki Cup 2011.
  • 12 scanned player faces.
  • Neatly scanned each face.
  • Correct player hairstyles and height.
  • Correct team formation.
  • Correct geographic location at team selection menu.
  • Supported OF v0.00, v1.00, v1.01 and v 1.02
  • Easy installation.
  • Small in size (Compressed)

Scanned Faces :








Screenshots :
Home kit front
Home kit back
Friendship, hahaha
Away kit front
Away kit back
GK Home kit back
GK Home kit front

(CLICK ON IMAGE TO ENLARGE)

THIS PATCH IS FULLY COMPATIBLE WITH PESEDIT.COM PATCH 

HOW TO INSTALL :
  1. If you're already using kitserver, it's recommended to remove or backup your "kitserver" folder somewhere else before installing this patch.
  2. If you're using any Patch from PESEDIT.COM before, you don't need to delete the "kitserver" folder because this patch is fully compatible with PESEDIT.COM patch.
  3. Download the patch.
  4. Run the installer.
  5. Select the folder where you installed your PES 2011 when asked.
  6. Check the "CHECK THIS BUTTON" box at the end of installation.
  7. Done.

STEP BY STEP IMAGE GUIDE :
will be added shortly~~~



VIDEO INSTALLATION GUIDE :
 





DOWNLOAD :

 Mirror 1 :

Mirror 2 :

Mirror 3 :



PLEASE LEAVE COMMENTS IF ANY PROBLEMS OCCUR~ ~ ~ ~

80 comments:

  1. kenapa lepas install tak ada negara malaysia pun...

    ReplyDelete
  2. Pastikan masa install tu folder PES 2011 anda adalah betul. Patch ini telah diuji pada 5 komputer berlainan sebelum dikongsikan. Tiada masalah sebelum ini jika arahan diikut dengan betul.

    ReplyDelete
  3. dah buat dah macam kat atas. sebab aku install kat c. dah letak kat folder tuh. dah install aku punya pes 11 rosak. aku pakai pesedit.com pny patch.

    ReplyDelete
  4. Rosak camana? Mungkin dpt diperbetulkan...sbb rmai org yg dah berjaya....

    ReplyDelete
  5. Cuba pindahkan folder KONAMI dalam My Document ko ke mana2 tempat lain....lepas tu run semula installer & pilih REPAIR......mungkin berjaya....

    ReplyDelete
  6. ak dah install,team malaysia pun ada tp apsal strip dia lain ngan flag

    ReplyDelete
  7. Btul ke dah install kat folder yang betul?

    ReplyDelete
  8. ak pnye nme team ngan nma player je msia
    bndra ngan strip oman

    ReplyDelete
  9. Ko try bukak folder PES 2011 ko....pastu folder kitserver.....pastu klik kat attach...

    ReplyDelete
  10. x jd jgk la..bendera ngan jersi je yg x jd.
    yg len chantek dh bro

    ReplyDelete
  11. Tru klik kat manager dalam folder kitserver tu...klik attach....kalau x bleh jugak...pastikan masa install tu dah select folder PES 2011 ko betul2

    ReplyDelete
  12. dah install, player ada bendera je tak jadi dan baju. soalan bila nak buat liga Super pulak.hehehehe

    ReplyDelete
  13. dah pindah folder,
    dah repair
    dah attach
    still kuar bendera oman ngan jersi oman
    nama je malaysia
    tolong....

    ReplyDelete
  14. bro klau x pakai kitserever x bole ke ?aku punye pc lain sikit lah...bile download kitserver je x bole nk attach.can u help me.. please ??

    ReplyDelete
  15. bro bole x aja aku mcm mane nk edit kit malaysia..pernah sekali aku try..dh jadi tapi x lawa lah..boleh x ajar aku ?please..hanya ALLAH saja yg akn membalas segala jasa,budi baik mu..tolong !

    ReplyDelete
  16. kalo aku dh instal patch lain,leh ke nak install yg ni plak??

    ReplyDelete
  17. salam bro..ak da instal.muke name sume da ok cume bju ngn bndere xjd la..stil bndre n bju oman.ak da ikt da step ko..sume setup yg ak download xsme mcm video ko.xde pun kne plih folder..mcmn nk wat?

    ReplyDelete
  18. tq bro, konpem jadi, and works just fine!
    mula - mula bendera je jadi, nama player, nama negara oman.
    lepas install latest patch dari pesedit.com (v1.0)
    terus jadi elok2 aje, tq tq tq !

    ReplyDelete
  19. ezzat ezman : wei kau download game fixes ikut kau punya pes 2011 version kat http://m0001.gamecopyworld.com/games/pc_pro_evolution_soccer_2011.shtml lepas tu replace yg lame yang kat pes 2011 folder.. Confirm lepas tu kau boleh attach kitserver. 100% work for me.. try.happy to helps

    ReplyDelete
  20. nak download yang 'mirror 1' tu je ke???

    ReplyDelete
  21. bile aku install patch ni sume ok..
    tapi bile aku nak main become a lagen aku dah tak boleh..kenape ek??

    ReplyDelete
  22. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  23. aku plak bendera malaysia je ade..

    ReplyDelete
  24. ade sesape tau camne nk main pes ni online..?

    ReplyDelete
  25. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  26. bro baju away kau memang superb,tp baju home ada bug siket la,inner+long sleeve tok baju home x btol la,harap ko bole fixkan yer... :)


    inner+long sleeve home preview
    http://img163.imageshack.us/i/pes20112010122106095063.jpg

    inner+long sleeve away preview
    http://img28.imageshack.us/i/pes20112010122106070978.jpg

    YG PLAYER IHSAN TU AKU CREATE SENDIRI...HEHE :)

    ReplyDelete
  27. kaler jersey keeper tlg fixkan yer. tlg fixkan semua la. hahaha

    ReplyDelete
  28. Patch ni aku x ada baju n bendera Malaysia player jer ada... Sesiapa boleh tolong aku tak? Kalau x boleh, tunggu patch jerlah

    ReplyDelete
  29. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  30. kenapa baju ye x jadi??....yg laen dh cantek aa bro...cume baju jer..kit 1 n kit 2...

    ReplyDelete
  31. adakah dgn sy install patch ni, team2 lain akan turut update jg, cth team epl.....?

    ReplyDelete
  32. bro patch dia kena install ikut turutan ke..(patch ver.1 pastu baru patch ver.2) atau install terus je terus..

    ReplyDelete
  33. nape ar jersey tk jd????laen jd dah bro

    ReplyDelete
  34. ta bOleh la bro,bndera Malaysia but player n name Oman pnye...
    so camne eh?

    ReplyDelete
  35. dekat mana ade jual cd pes malaysia 2011 tok pc ni?....

    ReplyDelete
  36. PERHATIAN :
    KEPADA SESIAPA YG IKUT STEP BY STEP BUNKBOY TAPI HADAPI MASALAH LAGI, INI ADALAH CARA-CARANYA.

    1)PASTIKAN KONAMI FOLDER ANDA DI DELETE KN
    C:\Users\YOUR USERNAME\Documents\KONAMI <---- XP

    ReplyDelete
  37. saya install tetap tak boleh..arrghhh..sedeyh nye..

    ReplyDelete
  38. saya nak main team malaysia..hidup Malaysia!!

    ReplyDelete
  39. hah!!..akhirnya Berjaya!!..thank!! terbaik la..

    ReplyDelete
  40. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  41. bro,aku punye keluar bendera je malaysia,name,kit and player semua oman.aku dah install kat folder yang betul.tapi mase aku attach kat manager,die tulis
    kitserver 2011 is already installed for pes11.exe
    SETTING EXE:
    no action required.
    suppose to be like that ke?
    pls help bro

    ReplyDelete
  42. mane yg x leh maen lagi...install kat sini pon boley
    http://chengazrin.blogspot.com/2011/01/this-patch-is-stand-alone-and.html
    aku dah try...ok...
    klu lepas install kuar "missing dxd3_36.ddl" tak pon "missing dxd3_43.ddl" korang install directx kat tenet....tak silap name die "dxwebsetup"

    ReplyDelete
  43. boleh ke download patch ke ps2??

    ReplyDelete
  44. dye mmg nak pes 2010 ker?????
    leh x winning eleven???

    ReplyDelete
  45. bro, aku dh download mcm yg kat atas tu..then ape step seterusnya? aku tak faham.. harap boleh tolong

    ReplyDelete
  46. Izat Rashid: same laa kite..dorng bkn nk tolong =='

    ReplyDelete
  47. korang buat mcm mana??pes 2011 baru leh path dengan patch ni..kepada admin aku nak tanya pc punya version berapa??pastu bila nak ada stadium bukit jalil ngan liga malaysia??aku dah try patch 1 malaysia..dia guna v1.03..pc pnya version berapa??

    ReplyDelete
  48. camner nih nk downoad miror 1 ke miror 2 ke miror 3

    ReplyDelete
  49. salam bro.
    tanye skit.
    lepas install ada kua kat game cani.
    Unable To load Because Data Is Different Version.
    Download New Contents To Update Data.
    cane eh bro ?

    ReplyDelete
  50. celaka!!! semua save2 aku hilang!! macam mana nak kembalikan balik?? jawab!!!

    ReplyDelete
  51. Terima kasih !!
    Baru menang world cup ngan malaysia !!
    hahaha

    ReplyDelete
  52. macam mana nak download pes malaysia...dok cari x jumpa pn

    ReplyDelete
  53. knp mirror yg 3 x de....dh kne buang dia tulis...

    ReplyDelete
  54. macam mane nak buat dah install semua tu dengan cara yang betul dan dah ada bendera Malaysia tapi negara oman dan jrsey oman pemain juga oman

    ReplyDelete
  55. asl dapat patch dye je...game nyer mane?
    (keliru)

    ReplyDelete
  56. nape stiil xjd ha???suma care kat atas da try...tp xjadik2...game eden ni version 1.01....leh ke ek??admin tlg reply??plz....

    ReplyDelete
  57. tq bro.... liga malaysia xde ke???

    ReplyDelete
  58. boley tolong aq x camne nak download ni aq da ade pes11 pastu aq pon da download patch ni tpi x tau nak wat pe ????

    ReplyDelete
  59. sape yang pakai chengarin punye jgn download datapack v7.00 sbb nnti player dye hilang

    ReplyDelete
  60. Huhuhu...Takleh satu hampeh takde..dh install...
    tapi tetap takleh..please lah...

    ReplyDelete
  61. camne nak dapatkan kit server 2?....pliz

    ReplyDelete
  62. Bro ... Ni Untuk Pes 2012 boleh ke ?

    ReplyDelete
  63. patch dlc konami 1.0 camne nk gune utk pes 2012?

    ReplyDelete
  64. cmna nak install??napa download pon aq xdpt??

    ReplyDelete
  65. aku punya pes2011 v1.01 tapi asal tak boleh gak?please tolong

    ReplyDelete
  66. klu dlc aku x update sampai 7.00 leh install x?pes aku v 1.01

    ReplyDelete
  67. boleh tolong tak . sye dah install game pes2011 ni . tpi stil lxdpt buka . die kate 'THE FILE IS EITHER DAMAGED OR WAS NOT INSTALLED CORRECLY.PLEASE UNINSTALL THEN INSTALLING IT AGAIN'. mcm mne tu erh ? huhu

    ReplyDelete
  68. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  69. aku punya ade masalah lah bile patch x boleh nk load sbb dye kate patch drpd version lain..aq punye ver.1.01
    camne yer??

    ReplyDelete